Lopende / gerealiseerde projecten:

Circulaire houtketen - Provincie Zuid Holland

Samen met vier timmerfabrieken en een sociaalwerkbedrijf is Sloopcheck een een keten aan het vormen voor de productie van circulaire trappen, schuren en kozijnen

Afvalreductieplan – Daiwa house Modular Europe

Samen met de duurzaamheidsafdeling is er toegewerkt naar een actieplan om het productieproces van Daiwahouse in de toekomst afvalvrij te maken

Toevoer van houten tafelbladen – DZB Leiden

DZB Leiden maakt circulaire kantoormeubelen met social return. Als grondstof hebben ze Eikenhouten tafels nodig. Sloopcheck heeft een keten opgetuigd voor de toevoer van deze tafels.

Speeddate sessies – Matching Materials

Op het platform Matching Materials kunnen aanbieders én inkopers van 2e hands materiaal advertenties plaatsen. Sloopcheck helpt bij de organisatie van sessies om het platform uit te rollen

Intrinsiek Circulair – waarde van hergebruik bepalen

In samenwerking met W/E-adviseurs, Lagemaat, Cepezed en o.a. de TU Delft ontwikkelt Sloopcheck een methode voor ontwerpers die 2e hands materialen in projecten willen toepassen.

Hoogwaardig verwerkings-protocol sloophout - TNO

Samen met partners is TNO bezig met de ontwikkeling van een process voor de verwerking van resthout tot nieuwe producten. De focus van Sloopcheck ligt in dit project op hout uit sloop.

Daiwa House Modular Europe hergebruik

Daiwa House (voormalig Jan Snel) is bekend om modulaire units die gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden. Sloopcheck bracht in kaart welk aandeel van het materiaal wordt hergebruikt.

Tender Kantoor Vol Afval - materiaalmanagement

Bij de tender Kantoor Vol Afval (Rijksvastgoedbedrijf) heeft Sloopcheck Heijmans en Kraaijvanger ondersteund door een methode op te stellen om hergebruik van materialen te managen.

Onderzoek naar sloophout - Provincie Zuid-Holland

Sloopcheck heeft In kaart gebracht wat de potentie is voor het ‘herfabriceren’ van sloophout. Najaar 2022 wordt met partners het gesprek aan gegaan over ketensamenwerking.

Sloopinventarisatie in de Bilt - Repurpose

In opdracht van Repurpose (als onderaannemer) heeft Sloopcheck vijf gebouwen in de Bilt geïnventariseerd conform de eisen van de Verificatieregeling Circulair Sloopproject (van SVMS).

Inkooptool op basis van herbruikbaarheid - Pianoo

Samen met Zooow!, Copper8 en EcoIntelligence heeft Sloopcheck gewerkt aan een leidraad voor circulair inkopen. Sloopcheck focuste op toekomstige herbruikbaarheid.

Herbruikbaarheid check - Janssen de Jong bouw

Sloopcheck heeft in kaart gebracht hoe goed de onderdelen van de ‘modufair’ woning van Janssen de Jong Bouw in de toekomst hergebruikt kunnen worden.